Gert Lammerts is al van jongs af geïnteresseerd in alle vormen van kunst.
Na het afronden van zijn studie HTS Bouwkunde (afstudeerrichting architectuur) volgt hij de (vervolg)opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst en Architectuur. Hij is werkzaam als ontwerper bij een architectenbureau waar hij een voorliefde heeft voor hedendaagse architectuur; functionalisme met een minimalistische inslag. Zijn ontwerpen kenmerken zich door een eenduidige en afleesbare vormgeving met ruimte voor eigen interpretatie.

Zijn interesse in fotografie veranderde toen hij in 2011 voor het eerst ging samenwerken  met modellen. In alle vormen van modellenfotografie heeft hij in loop der jaren een voorkeur ontwikkeld voor artistiek naaktfotografie, waarbij zijn grootste inspiratiebron de (klassieke) beeldhouwkunst is. De nadruk van zijn beelden ligt altijd op de poses en in mindere mate op het model zelf. Vormen, lijnen, spiermassa’s en een samenspel hiervan spelen daarbij een grote rol. Door sturing te geven aan het model en het spelen met licht zet hij zijn ideeën om in beelden. Of, zoals hij zelf veelal zegt: “Ik ben meer een ‘regisserend’ dan een ‘registrerend’ fotograaf.”

Ook in zijn fotografie zijn z’n voorkeuren voor eenduidigheid en minimalisme goed te zien. De foto’s kenmerken zich veelal door een duidelijk onderwerp, gepositioneerd binnen een ondergeschikte omgeving.

Na gewerkt te hebben met Sony, fotografeert Gert sinds 2016 met een full frame Canon camera. Hij heeft daarbij tevens de beschikking over een (kleine) studio in Wolvega (Friesland), zodat hij zowel studio- als locatiewerk kan doen.

Om andere vormen van fotografie te blijven ontdekken en creatief te blijven, maar ook vooral vanwege het plezier samen bezig te zijn met fotografie, is Gert lid van een fotoclub. Samen met zijn facebookpagina, instagram en het lidmaatschap van de fotobond vind hij daar reflectie op zijn werk. Op deze wijze probeert hij zichzelf als fotograaf steeds te vernieuwen en te verbeteren. Maar bij al zijn modellenfotografie blijft hij altijd werken vanuit de filosofie: ‘a portrait is not made in the camera, but on either side of it!’

Werk van Gert wordt geëxposeerd in galerieën en zalen, zowel alleen als samen met anderen. Tevens verschenen er beelden van hem in boeken, fotografiebladen en kunstkalenders en won hij diverse nationale en internationale fotografieprijzen.

Een groot aantal foto’s op deze site is te koop. Meer informatie hierover vindt u onder InfoVerkoop / Sale. U kunt ook contact opnemen met de galerieën waar het werk van Gert Lammerts te koop is. Via de onderstaande linkjes komt u rechtstreeks op de site van Galerie Sille en Galerie MooiMan.