Publicaties / Exposities

2020
publicatie in het blad ‘In Beeld’
Thema ‘Schemering
In Beeld mei 2020, nummer 98
foto ‘From Dusk Till Dawn’

Publicatie foto ‘From Dusk Till Dawn’ onder het thema ‘Schemering’
Bijgaande tekst:
“Schemering is een verschijnsel dat er maar even is, voor je het weet is het donker en ben je te laat… Schoonheid en eenvoud gaan vaak samen. Het is niet vreemd dat een groot deel van de 200 ingezonden foto’s het landschap als motief heeft.

Gert Lammerts creëerde zijn eigen mini-aardbol. We zien daglicht met wolken en een nachtelijke sterrenhemel met de schemering er tussenin. De zon en een vliegende vogel decoreren een Hollands ogend landschap. Gert maakte een complete en vooral bijzondere foto, waar je niet op uitgekeken raakt.”
(Rob Agterdenbos, Fotobond)

2020
publicatie Fotobond Jaarboek 2019/2020
categorie ‘De Mens’
foto ‘Power of Vulnerability’

Publicatiedatum april 2020 (uitgave Fotobond, drukkerij RenDion BV)

“De Fotobond bundelt 300 fotoclubs in Nederland. Samen met de fotografen die rechtstreeks lid zijn gaat het om bijna 7000 personen, die liefhebbers van fotografie zijn en het maken van foto’s tot hun kunst hebben verheven. Het gaat daarbij vooral om vrije fotografie: gemaakt uit aandacht en liefde, zonder de beperkingen die een opdrachtgever stelt.”

Uit de ingezonden beelden, opgedeeld in vijf categorieën, heeft de jury, bestaande uit professionele fotografen, iedere ingezonden foto beoordeeld. De jury bestond uit Carla Kogelman (De Mens), Bas Meelker (Natuur), Sietske van Zanten (Ons Voedsel), Peter Lous (Sport) en Astrid Verhoef (Vrij Onderwerp).

Mijn foto, met als titel ‘Power of Vulnerability’ is opgenomen op pagina 133 van dit fraai vormgegeven boek.

15 december 2019 – 26 januari 2020
Expositie ‘Take Me!’
Galerie MooiMan te Groningen
foto ‘Abhaya Mudra’

 

Een expositie bij Galerie MooiMan te Groningen, met werk van bijna 40 internationale kunstenaars, welke gepubliceerd zijn in de scheurkalender Your Daily Male 2020.

december 2019
Publicatie in ‘Advocate’
Foto: ‘Ab imo pectore’

 

“It has become a tradition. For the fifth time, Your Daily Male, the only male-art tear-off calendar in the world, is being published by Galerie MooiMan in Groningen. In this edition, 52 international artists have once again contributed to a colorful book that weighs more than one kilo and is more than 4 cm thick, in which the man in art is every day subject. And 2020, a leap year, even comes with one extra man! The calendar has now been internationally awarded as the most beautiful male-art calendar in the world, yet it’s forbidden on Facebook.

“It was a bit of a shock,” says Jan van Stralen, co-founder of MooiMan male-art gallery, of being named the best male-art calendar by The Advocate last year.”

oktober 2019
Publicatie scheurkalender ‘Your daily male’
Foto’s:
Het klapstoeltje pt. 11
Power of vulnerability
Ab imo pectore
State of mind I
Unity
Censored I
Abhaya mudra

 

Galerie MooiMan heeft voor 2020 een nieuwe scheurkalender uitgegeven; ‘Your Daily Male’.
52 internationale kunstenaars tonen hierin hun werk op 266 pagina’s full color male-art.
In 2019 werd de kalender “’s werelds beste male-art kunstkalender” genoemd door ‘Advocate’.
Ik ben gevraagd hiervoor een week (7 dagen) aan beeldmateriaal aan te leveren… een prachtige promotie van mijn werk!

De kalender zal o.a. te koop zijn bij Galerie MooiMan in Groningen, in Nederlandse boekwinkels, bij Bol.com en in het buitenland in Berlijn, Stuttgard, London, Parijs en in een aantal (buitenlandse) musea.

september 2019
Wedstrijd ‘Foto Online 2019 #2’
brons
Foto ‘Censored’

Foto Online is een online wedstrijd voor alle leden van de fotobond, die driemaal per jaar wordt georganiseerd. Na het succes bij Foto Individueel besloot ik tevens een foto in te sturen voor deze wedstrijd en behaalde hiermee brons.

De jury bestond uit Wim Geerts,Ger de Vries en Rudi Kleingeld.

7 juli 2019
Wedstrijd ‘Foto Individueel’ Fotobond
Cultureel Centrum ‘De Boodschap’ te Rijen
2x brons
foto ‘Ab imo pectore’
en
foto ‘Power of Vulnerability’

Zondag 7 juli vond in Rijen de bespreking plaats van Foto Individueel, de jaarlijkse fotowedstrijd van de Fotobond. Ik besloot dit jaar eens mee te doen en stuurde hiervoor twee foto’s in.
Ruim 1300 inzendingen waren binnengekomen.
Beide foto’s; ‘Power of Vulnerability’ en ‘Ab imo pectore’ werden, na lovende woorden van de jury, bekroond met brons!

Russisch dilemma voor ‘Hollandse Nieuwe’:
Kort filmpje van Menne Vellinga, waarin hij bezoekers van de expositie ‘Hollandse Nieuwe’ bij galerie MooiMan vraagt of mijn werken in een moderne galerie in Moskou zouden kunnen hangen…

(filmcredits by: Menne Vellinga)

20 maart 2019
publicatie Harener Weekblad
artikel expositie ‘Hollandse Nieuwe II’
Foto ‘Power of Vulnerability’

Groningen – Galerie MooiMan male-art organiseert van 10 maart tot en met 18 mei voor de tweede keer een expositie met Nederlandse kunstenaars. Onder de titel ‘Hollandse Nieuwe’ presenteert de galerie een groeps-expositie waarin negen bekende en nog onbekende kunstenaars uit Nederland hun nieuwste werken tonen.

De expositie laat de enorme veelzijdigheid in variaties op het thema van de galerie zien, maar is tevens een verzameling waarin alle windstreken van Nederland samenkomen.

…Van fotograaf Gert Lammerts’ – een ‘Friese Nieuwe’ in de galerie – fotografie waarin zijn modellen gelijk aan beelden poseren…

10 maart – 18 mei 2019
Expositie ‘Hollandse Nieuwe’
Galerie MooiMan te Groningen
foto ‘Abhaya Mudra’
foto ‘Unity’
foto ‘Power of Vulnerability’

Voor de tweede keer organiseert galerie MooiMan de expositie ‘Hollandse Nieuwe’. Een groeps-expositie waarin negen bekende en nog onbekende kunstenaars uit Nederland hun nieuwste werken tonen. Een titel waarmee jong, oud, iedereen welkom wordt geheten bij de feestelijke opening van de eerste expositie dit jaar in de galerie.

Opening: zondag 10 maart, galerie open vanaf 15.00 uur, opening 16.00 uur.

Drie van mijn werken zullen hier worden getoond op dibond: ‘Unity’, ‘Abhaya Mudra’ en ‘Power of Vulnerability‘.

8 maart 2019
publicatie Groninger Gezinsbode
artikel expositie ‘Hollandse Nieuwe’
Foto ‘Power of Vulnerability’

Groningen – Galerie MooiMan male-art organiseert van 10 maart tot en met 18 mei voor de tweede keer een expositie met Nederlandse kunstenaars. Onder de titel ‘Hollandse Nieuwe’ presenteert de galerie een groeps-expositie waarin negen bekende en nog onbekende kunstenaars uit Nederland hun nieuwste werken tonen.

De expositie laat de enorme veelzijdigheid in variaties op het thema van de galerie zien, maar is tevens een verzameling waarin alle windstreken van Nederland samenkomen.

…Van fotograaf Gert Lammerts’ – een ‘Friese Nieuwe’ in de galerie – fotografie waarin zijn modellen gelijk aan beelden poseren…

De opening vindt plaats vanaf 15:00 op zondag 10 maart.

31 oktober – 4 november 2018
Affordable Art Fair (AAF)
Kromhouthal te Amsterdam
foto ‘Abhaya Mudra’
en
foto ‘Unity’

De Affordable Art Fair (AAF) is een internationale beurs voor hedendaagse kunst. Elk jaar komen meer dan 210.000 kunstliefhebbers op de AAF wereldwijd, waar ze hun keuze kunnen maken uit een mix van lokale, nationale en internationale galerieën met een breed scala aan betaalbare kunstwerken van gevestigde kunstenaars en rijzende sterren.

De AAF wordt gehouden in 10 steden over de hele wereld, waaronder Londen, New York, Amsterdam, Hong Kong, Hamburg, Brussel, Singapore, Milaan, Stockholm en Bristol. In Amsterdam exposeren dit jaar galerieën uit Frankrijk, Nederland, Zuid Korea, Duitsland, Canada, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Japan, Verenigde Staten, China, Spanje, Polen, België en de Filipijnen.

Ook galerie Sille uit Oudewater was hier aanwezig en toonde daar onder andere twee van mijn beelden op dibond.

2018
expositie ‘Fotobond’
Galerie Sille te Oudewater
Foto ‘Unity’

Naar aanleiding van de uitgave van het fotojaarboek 2018 van de Fotobond, is er door Tamara Sille uit de gepubliceerde foto’s een tweede selectie gemaakt van 60 beelden. Deze beelden zijn in kwaliteitsprint op groot formaat geëxposeerd in Galerie Sille te Oudewater. De expositie vind plaats van 12 april t/m 29 april 2018.

Een select aantal is door de galeriehoudster gevraagd om langer geëxposeerd te worden. Ook mijn foto ‘Unity’ is hiervoor gekozen en zal derhalve tot eind juni van dit jaar bij de galerie te zien zijn. De expositie is geopend door niemand minder dan Govert de Roos op donderdagavond 12 april.

2018
publicatie Fotobond Jaarboek
categorie ‘Mode Model Portret’
foto ‘Unity’

Publicatiedatum 12 april 2018 (uitgave drukkerij Tesink)

Najaar 2017 deed de Fotobond Nederland een oproep aan alle (vrijetijds)fotografen om een (recente) foto in te sturen voor het fotojaarboek 2018.

Uit de ruim 1700 ingezonden beelden, opgedeeld in vijf categorieën, heeft de jury, bestaande uit professionele fotografen, iedere ingezonden foto beoordeeld. De jury bestond uit Govert de Roos (mode, model, portret), Wilco Dragt (natuur, landschap), John Verbruggen (architectuur, stedelijk landschap), Corrie de Kruif (documentair, journalistiek) en Thijs Gerbrandy (vrije categorie). In totaal selecteerden zij ca. 350 foto’s voor het Jaarboek van de Fotobond.

Mijn foto, met als titel ‘Unity’ is hiervoor geselecteerd en opgenomen op pagina 12 van dit fraai vormgegeven boek.

2017
publicatie in het blad ‘In Beeld’
thema ‘Levenloos’
In Beeld september 2017, nummer 83
foto ‘Petrified’

Publicatie foto ‘Petrified pt. I’
uit mijn serie ‘One with Nature’,
gepubliceerd onder het thema ‘levenloos’.

Bijgaande tekst:
“Gert Lammerts integreerde in ‘petrified’ een dode steen met een levend wezen.
De dood en het leven gaan samen verder.
Levenloos en levend in één enkel beeld.
Het leven versteend.”

2016
expositie
Kijkzaal te Wolvega
foto ‘Het Klapstoeltje pt. 11’
en
foto ‘Het Klapstoeltje pt. 12’
2014
expositie
thema ‘Natuur’
Galerie te Steenwijk
foto ‘Betsie 348’
2013
expositie
thema ‘Souvenir’
Kijkzaal te Wolvega
foto ‘Renascentia’
2013
publicatie
Model mannequin 2013
foto Jaspret

Main foto bij finale verkiezingen Model Mannequin 2013; winnaar Jaspret.
Publicatie tevens op website http://www.modelmannequin.be

2012
expositie
thema ‘Sport’
Abe Lenstra stadion te Heerenveen
foto ‘Paardenmarathon Egypte’
2012
expositie Photo Award
thema ‘Transitie’
theater De Lawei en De Galerie te Drachten
tweede prijs uit drie vakjury genomineerden
foto ‘From Dusk Till Dawn’

Van de drie, door een vakjury genomineerde foto’s, zijn door het publiek de nummers 1, 2 en 3 gekozen.
Het jurycommentaar:

“De jury is onder de indruk van deze foto, het is een mooie inzending in het kader van het thema Transitie.

Dag en nacht, 24 uren gevangen in een cirkel.
Als er gebruik is gemaakt van een fotobewerkingsprogramma dan is dit goed gedaan.
De foto gaf aanleiding tot het volgende commentaar van één van de juryleden: Dankzij het proces van de globalisering zitten we midden in een mondiale crisis. Alles wat we hier doen heeft een impact op de rest van de wereld.
Dit is een foto van een planeet in een notendop!
De jury roemt de foto.
De foto getuigt van een goede techniek.
Kortom een nominatie waard.”

2011
fotowedstrijd
thema ‘Verbondenheid’
Van der Valk hotel te Wolvega
vierde prijs
foto ‘Generaties’
2011
expositie
thema ‘Zomer’
Kijkzaal te Wolvega
foto ‘jonge pad’